Úterý, 30 dubna, 2024
novinky
- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
Zdraví5 triků jak vytěžíte ze cvičení maximum: Takto každý jeden cvik zefektivníte...

5 triků jak vytěžíte ze cvičení maximum: Takto každý jeden cvik zefektivníte a dopracujete se spíše k vytouženým křivkám

Je jedno, jestli cvičíte, tři nebo pětkrát do týdne, pokud chcete ze svého tréninku vytěžit maximum, prozradíme vám, jak zvýšit jeho efektivitu.

  1. Kombinace, které zaručí úspěch
    Pokud začínáte trénink vždy kardiem, je důležité, abyste i při něm střídali různé formy. Nemusíte vždy jen běhat, zkuste kolo, poklus či brusle. Když si totiž zvykne tělo jen na jeden typ pohybu, postupem času jej dostanete do rutiny a ono přestane spalovat. Čili určitě je třeba i v rámci samotného kardia, věci obměňovat.

Čtěte také: 5 potravin, které si na podzim musíte dopřát: Mají protizánětlivé účinky a hubnoucí efekt je jejich velkým žádoucím účinkem

  1. Zdvojnásobte účinek svých cvičení složenými pohyby
    Pokud chcete vidět výsledky na sobě celkově ao něco rychleji, vsaďte na zdvojnásobení účinku jednotlivých cviků. Maximalizujte svůj čas a výkon tak, že si vyberete pohyb, který procvičí více svalových skupin dohromady.

Složenými cvičeními, při kterých používáte celé tělo, aktivujete i menší pomocné svaly a zároveň spálíte i více kalorií. Ideální je například plank, při kterém zvedáte nohy či ruce.

  1. Stanovte si cíle
    Nemusí to být hned ubývající centimetry v pase či menší číslo na váze. Zaměřte se na to, kam se chcete v rámci cvičení posunout. Vždy něco přidejte, zvyšte výkon a stanovte si, čeho v rámci jednotlivých cviků chcete dosáhnout.

Každý malý krok, který uděláte, je lepší než neudělat žádný. Snažte se vždy zacílit na nějakou oblast a na ní pracujte.

  1. Soustřeďte se na to, co děláte
    Při samotném cvičení je koncentrace mimořádně podstatná. Nezapomínejte se proto naplno soustředit na svůj výkon, jelikož i díky tomu, umíte z tréninku vytěžit maximum. Pokud cítíte svaly, které procvičujete, děláte to správně.
  2. Pravidelně si dopřejte odpočinek
    Toto není žádné klišé, ačkoli to tak může znít. Opak je pravdou. Příliš mnoho cvičení a nadměrná zátěž, vede jen k přetížení organismu, oslabení imunitního systému a to vše oddaluje cíl, který jste si stanovili.

Naše weby

Nejnovější články

- Reklama -Newspaper WordPress Theme

Ostatní právě čtou

Další články autora

- Reklama -Newspaper